čtvrtek 15. října 2015

Kutná Hora, Czech republic | Part 1

Ahoj holky! :)
Delší dobu tu nebyl žádný cestovatelský článek, a tak jsem se rozhodla v tomhle nepříznivém počasí jeden zase vytvořit a snad Vás alespoň na pár minut zabavit :)
Už jsme spolu procestovali různé kouty Paříže a Vídně, a tak mě napadlo podívat se tentokrát zase někam do naší krásné země české :) V létě jsme si udělali s kamarádkou takový jednodenní výlet do Kutné Hory a ta tedy rozhodně stojí za navštívení!

V první řadě Vám chci dát tip! Kupte si kombinovanou vstupenku, která vám zajistí vstup do Kostnice, Chrámu svaté Barbory a Katedrály Nanebevzetí Panny Marie. Ušetříte a za návštěvu těchto tří objektů to určitě stojí :)
Na úvodním obrázku můžete vidět právě Katedrálu Nanebevzetí Panny Marie. Patří na Seznam UNESCO a se světoznámou Kostnicí tvoří komplex nejstarší části Kutné Hory. Tento chrám byl postaven ve 12. a 13. století a byla to první a zároveň největší sakrální stavba na území Čech a Moravy.


Obdivuhodný je nejen zdobený gotický exteriér, ale taktéž interiér. Já osobně třeba nevěřím v Boha, ale chrámy, katedrály, kostely a vesměs sakrální stavby mě fascinují, a to jak zvenku, tak zevnitř. Je tam úžasný klid, vše je krásně zdobené, takové honosné. 



A hned kousek od této katedrály najdete známou Kostnici. Kdysi jsem ji už navštívila se základní školou, ale nic moc jsem si nepamatovala, a tak jsem se tam ráda znovu podívala. Kostnice je podzemní kaplí Hřbitovního kostela Všech Svatých. 
Bylo zde pochováno asi 40 000 zesnulých. V 16. století údajně poloslepý mnich seskládal kosti do velkých pyramid, které jsou k vidění dodnes. Kromě toho je tam vytvořen například erb z kostí a lebek, vchod je jimi taky "dekorován".





Jsou to jen dvě zajímavá místa z mnoha, příště se podíváme na další skvosty Kutné Hory. Myslím si, že je fajn cestovat i po České republice, protože je zde spoustu krásných a zajímavých míst, jak přírodních, tak kulturních. 

Cestujete i po České republice? Kde jste byli o prázdninách?
Mějte se krásně a brzy na napsanou :))

28 komentářů:

  1. V KH jsem byla před lety a byl to super výlet.

    OdpovědětVymazat
  2. V Čechách som ešte nebola. Inak nádherný kostol a fotky sa ti podarili. Ja osobne by som tam ale nevstúpila, lebo to považujem za znesvetrnie ľudí a mala by som z toho zlý pocit. Ale inak je fascinujúce, čo dokázal spraviť slepý človek.

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je to památka UNESCO, takže tam se vystřídá spousta návštěvníků :)

      Vymazat
  3. V Kutné Hoře jsem ještě nebyla. Taky ráda cestuji, ale o prázdninách na výlety moc času nebylo. Těším se na další články z výletu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. V KH jsem ještě nebyla, ale jak vidím ty lebky, myslím že naší Juli by se tam moc líbilo, libuje si ve strašidelných historkách :)) Moc pěkný článek ! Mary Magdalene

    OdpovědětVymazat
  5. Nice photos:) Beautiful place :)
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Krásne fotky.. Tie kosti ma veľi zaujali ..
    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  7. Mně se v Kutné hoře taky moc líbilo. Byli jsme ještě v podzemí, to bylo taky super! :)
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v podzemí jsme bohužel nebyli, třeba někdy příště :) Ale byla jsem třeba v jihlavském :)

      Vymazat
  8. KH je kousek od nás a moc ráda se tam vždy vracím :)) je to skvělé městečko :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jéé, ty fotky jsou naprosto nádherné! :) Kutná Hora je krásná :)

    ChicByJane.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné fotky, skvělá pozvánka na hezký výlet :)

    zvu tě na www.christinwest.cz

    OdpovědětVymazat
  11. V Kutné hoře je hezky, jen mi ten jejich radar na výpadovce na Kolín pravidelně posílá pozdravy, když jí projíždím. A to přitom vím, že tam je a dokonce i přesně kde je. Ale vždycky se nějak opomenu. :D Jinak vaše články jsou fakt super. Skoro byste se tím mohla živit. :) Copywriting a publikace PR článků je dneska zlatý důl, tak o tom popřemýšlejte. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář ♥