sobota 6. února 2016

Moje sbírka | Balzámky na rty

Krásnou sobotu vám všem :)
Rozhodla jsem se, že bych mohla udělat takovou sérii článků nazvaných jako Moje sbírka a vždy by se jednalo o určitý druh produktů, které vlastním :) Nemám doma plná šuplata kosmetiky jako mnohé blogerky a youtuberky, ale tím, že je toho méně, tak mám ty produkty skutečně prozkoušené a mám na ně určitý názor.
A dnes to budou balzámky na rty, bez kterých já se absolutně neobejdu. Moje rty jsou hodně citlivé, náchylné na jakoukoliv změnu počasí a hodně se mi vysušují, takže v každé kabelce musím mít nějaký balzámek pro případ nouze :) Tak se na ně jdeme mrknout.

Začnu těmito balzámky v tubičkách, které jsou snad moje nejoblíbenější. Tento způsob aplikace mi totiž moc vyhovuje, jsou to malé tubičky naplněné balzámkem se zkoseným aplikátorem, který se krásně přizpůsobí rtům a pohodlně je namažete.

Balea Outdoor Protect je příjemný balzámek s vůní brusinek, je takový lehčí, ale na rtech moc příjemný, rty pěkně zhydratuje.

Yves Rocher Bio je můj aktuální oblíbenec. Je to opět takový lehčí balzámek, ale na rtech se krásně rozloží, vyživuje je a vydrží na rtech poměrně dlouho, takže je krásně chrání. 

Balea Urea balzám je další můj favorit. Je to naopak hutný balzám, který rty opravdu vyživí a sahám po něm vždy, když už jde do tuhého a rty jsou ve špatném stavu. Vždycky mi je spravil a jelikož už ho budu mít téměř dopotřebovaný, tak je mi naprosto jasné, že si půjdu pro další. Je fakt super!

Essence balzámek je spíš mix balzámu a lesku, ale také jsem ho sem zařadila. Na rtech je příjemný, lehoučký, navíc krásně voní (a i dobře chutná :) ). Rtům také dodá lehkou barvu. Žádnou velkou výživu ale neočekávejte.



 Dále se přesouváme ke klasickým vysunovacím balzámkům.

Balea Melone je klasický balzámek s vůní melounu, která je naprosto úžasná. Rty hezky zhydratuje, je moc příjemný a musím říct, že balzámy Balea jsou jedny z mých nejoblíbenějších.

Sun Dance je také balzámek z DM drogerie, pořizovala jsem ho na léto, protože má SPF 20, ale musím říct, že k srdci mi nijak nepřirostl. Nazvala bych ho průměrným balzámem, který neurazí, ale ani nenadchne, ale aspoň pro ten pocit, že rty trochu v létě chráním, jsem ho používala.

Astrid jahodový je můj nový přírůstek, který jsem dostala k vánocům. Zatím mi přijde fajn, na rtech je sice velmi lehký, ale přijde mi, že vyživuje hezky a navíc krásně jahodově voní.

Alterra je značka, kterou zakoupíte v drogériích Rossmann. Kdysi jsem chtěla vyzkoušet přírodní balzámek a sáhla jsem po tomhle a byl super, což dokazuje to, že už ho tam mám úplné minimum a za chvíli asi poletí do koše. Moc hezky hydratuje i zklidňuje rty. Kdybych neměla tolik balzámků, sáhla bych po něm znovu.



Pokračujeme další všehochutí.

Miss Sporty Dr Balm je balzám, který jsem si koupila kdysi dávno jen proto, že byl v nějaké slevě. Ale vzhledem k tomu, jak je zase opotřebovaný, tak je vidět, že jsem ho používala hodně. Je to ale takový průměr mezi balzámy, nouzovka, kterou máte v kabelce a se kterým si přetřete v průběhu dne sem tam rty. Špatný nebyl, ale znovu bych ho nepořídila a už ani nevím, jestli se ještě vyrábí :)

Carmex je u mě taky docela novinkou. Slyšela jsem na něj chválu ze všech stran, tak jsem si ho taky objednala, ale zatím na něj nemám názor. Nebo spíš teď mám rty v dobré kondici, takže sahám po lehčích balzámcích a na Carmex přijde asi čas až v případě nouze :) Jediné co mi na něm vadí, je jeho vůně. Mně to připomíná lepidlo a možná i to mě odrazuje od jeho častějšího používání.

Oriflame Pure Nature je skvělý balzámek. Obsahuje aloe vera, příjemně voní a rty mi vždycky dal dokupy. Už ho mám taky jen trošku, používala jsem ho dříve opravdu hodně a pokud se ještě vyrábí, tak můžu jedině doporučit. 

Bione balzám na rty je obrovská tuba balzámu, balením připomíná klasický jelení lůj ten velký. Tenhle balzám jsem si koupila na základě toho, že o něm pořád básnila ve videích Petra Lovely Hair. Ze začátku mi přišel super, ale postupem času na mě začal být příliš mastný, protože po aplikaci tohoto balzámu se mi kolem úst začaly dělat pupínky, což samozřejmě není žádoucí. Takže teď mi tu leží a tak nějak nevím, jestli ho vyhodit nebo se s ním občas máznout. Ale znovu bych ho už nekoupila. 



No a mojí sbírku zakončíme Baby Lipsama.

Ano, ani já jsem neodolala této mánii, sice jsem jí nepropadla tak úplně, že bych potřebovala všechny druhy, co vyrábí, ale aspoň dva jsem si musela pořídit.

Baby Lips Mint Fresh je ten zelený. Je to příjemný, bezbarvý balzám s mentolovou příchutí, který mám ráda obzvlášť v létě. Moc nemám mentolové příchutě ráda, ale tento balzám mi kupodivu vůbec nevadí, hezky zhydratuje a jsem ráda, že jsem ho pořídila.

Baby Lips Cherry Me je můj velký oblíbenec, je to příjemný, lehký balzám, který dodá rtům trochu barvy, která samozřejmě nijak dlouho nevydrží, ale balzámek není problém přetřít. Navíc úžasně voní.
Baby Lips jsou tedy fajn balzámky s krásným designem, ale ne zas nic tak světoborného, čeho bych doma musela mít celou sbírku :)



No a to je z mé sbírky vše :) Možná jste tu čekali třeba Eos balzámky, ale nějak jsem tomuhle šílenství nepodlehla a když jsem z více stran slyšela, že je to průměrný balzám jenom s krásným obalem, tak jsem nějak neměla potřebu ho pořizovat.
Nevím, jak tuto sbírku zhodnotit, pro někoho je to možná málo balzámů, pro někoho moc, mě samotné přijde, že tak nějak průběžně používám všechny, ale samozřejmě teď žádné nedokupuji a snažím se spotřebovat to, co doma mám :)

Jaký je váš TOP balzám na rty? :)
Mějte se krásně a brzy na napsanou :))

44 komentářů:

  1. haha, balzamov má väčšina z nás asi veľmi veľa. Ja si vždy nejaký kúpim, týždeň na to ho stratím, kúpim si ďalší, stratím aj ten .. a tak dokola a nájdem ich potom všetky po polroku . :D
    inak veľmi dobrý článok :) súhlasím, že Balea má super balzamy. ten Urea by som rada skúsila, lebo ich Urea produkty sú naozaj dobré.
    a u mňa vedie balzam URIAGE. kúpila som si ho raz pred veľa rokmi v Paríži a odvtedy ho už nemala, ale pamätám si, že bol ozaj najlepší, aký som kedy mala. Niekde si ho raz určite znova objednám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím ztrácením to mám taky podobné :D Věřím, že Uriage mohl být moc fajn, měl by být dostupný v lékarnách ne? :)

      Vymazat
    2. to neviem, vôbec mi nenapadlo opýtať sa v lekárni :) hľadala som len na internete a nie až úspešne, ako som očakávala. skúsim sa nabudúce opýtať :)

      Vymazat
  2. Super sbírka :) Carmex si chci pořídit už dlouho :) zatím mám nejraději vazelínu.
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vazelína je určitě fajn pomocník, na mě až moc mastná :)

      Vymazat
  3. Ten Yves Rocher vyzerá naozaj sľubne :) Určite by som po ňom aj ja siahla :)

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, dostala jsem ho a jsem fakt mile překvapená :)

      Vymazat
  4. Napriek tomu, ze si Bione ohundrala, by som ho rada vyskusala. Nedam na varovania :-)
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, je to hodně individuální :) Určitě není špatný, tím, že obsahuje konopí je super hojivý, ale mě bohužel nesednul :)

      Vymazat
  5. Parádna zbierka balzamov :) Ani jeden z týchto tvojich nemám, no celkom ma zaujali balzamky od Balei. Ja stále rada skúšam niečo iné, momentálne sa chystám na Burt's Bees, no vždy sa rada vraciam ku klasickému labellu :) Inak veľmi sa mi páči tvoj nový dizajn blogu, tá hlavička je fakt moc pekná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Labello je taková klasika, taky ho mám ráda, ale momentálně žádné nevlastním :) A moc děkuju :)

      Vymazat
  6. Mám stejný od Bione, který mám už druhou zimu a používám ho skoro pořád přijde mi, že vůbec neubývá:D Naštěstí se u mě žádné pupínky neobjevily už tak jich mám bohužel až až, ale hezky mi zahojí opary, na které trpím:/ Dva balzámky mám od Avonu a také od Yves Rocher, který mám také už druhou zimu a ještě jeden obyč. z Tety. Mám problém, že je používám často, ale žádný nikdy nespotřebuji:(:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slyšela jsem, že na opary je super, na ty já netrpím vůbec, takže nemůžu posoudit :)

      Vymazat
  7. Mám stejný od Bione, který mám už druhou zimu a používám ho skoro pořád přijde mi, že vůbec neubývá:D Naštěstí se u mě žádné pupínky neobjevily už tak jich mám bohužel až až, ale hezky mi zahojí opary, na které trpím:/ Dva balzámky mám od Avonu a také od Yves Rocher, který mám také už druhou zimu a ještě jeden obyč. z Tety. Mám problém, že je používám často, ale žádný nikdy nespotřebuji:(:D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tomu říkám sbírka, můžeš o sobě říkat, že jsi expert na balzámy :-) Líbí se mi ten Alterra. Mám tuto značku ráda a nechápu, že jsem si tohoto balzámu nikdy nevšimla. Baby lips mám dva kousky a navzdory pomlouvačům je mám ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od ní snad nic jiného nezkoušela, možná na ní taky mrknu :)

      Vymazat
  9. Krásná sbírka. Mě nejvíce zaujal balzám od Alterry, který bych taky ráda vyzkoušela. Můj nejoblíbenější balzám na rty je máslo od Nivei. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  10. Musím sa priznať, že toľko balzamov mám doma aj ja :D Veľmi pekná zbierka :) Mám veľmi rada Beby lips.
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  11. Krásná sbírka :) já doma moc balzámů nemám jenom nějaké od Labella, tři Baby lips a jeden od Astrid :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to nakonec stejně stačí, nestačím to spotřebovávat :)

      Vymazat
  12. I love Babylips and Carmex! :)

    I hope that you visit my blog too and maybe follow: SPIKED-SOUL.BLOGSPOT.COM :)
    Have a nice day!

    OdpovědětVymazat
  13. Veľmi pekná zbierka ♥ Tiež som mala melónové Labello a bol mojou srdcovkou :) Časom však akosi začal smrdieť a tak som ho musela vyhodiť :-/

    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře si udělala, rty jsou hodně citlivé, to by nebylo fajn na ně aplikovat něco zkaženého :)

      Vymazat
  14. Tak ten Balea Urea balzám ma naozaj zaujal :D
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  15. No páááni Ili, ty toho ale mááš!!!:) Já mám jen jeden obyčejný maxi jelení lůj :D Ale nevyměnila bych ho za nic :) I když počkat, vlastně ještě baby lips nebo jak se to jmenuje také mám, kdysi jsem to někde vyhrála, ale nějak nadšená z toho nejsem, pro mě je to takový průměr, potřebuji něco hooodně hydratačního :). Ale třeba ten bio balzám z YR jsem měla a ten byl moc fajn, to souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nějak se to nakupilo postupem času, ale teď se snažím spotřebovávat a nic jiného nekupovat :D

      Vymazat
  16. baby lipsy ma vobec nezauali a nemam ani jeden, skušala som jeden ale nepasoval mi pripadajú mi take umele:) yves rocher balazamy mam veľmi rada a tento typ som ešte nemala iba v tube su asi top! a cannabis balzam ma celkom laka ale zatial mu odolavam lebo ich mam dosť:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yves Rocher mě moc mile překvapil, až trochu zredukuju toto množství, tak se podívám určitě na nějaké další :)

      Vymazat
  17. Vidím, že nie som jediná, ktorá je fanatikom do balzamov. Máš krásnu zbierku. Ja ich doma vlastním tiež celkom dosť, ale jednoznačne u mňa vyhráva Carmex :) Kika – Blog for smile

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem mu zatím nějak na chuť nepřišla, ale dám mu ještě šanci :)

      Vymazat
  18. Mne sa najviac páčia tie od Baley, pretože ich mám doma. Baby lips mám tiež doma, a poviem ti, nič moc. :/
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  19. já miluju Carmex a Baby lips mám spoustu a to mě vůbec neoslovují...nevím, kde se u mě berou :D
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baby Lips jsou pro mě taky takové průměrné balzámky :)

      Vymazat
  20. Páni, to je sbírka :D Nejvíce mě zaujal asi Balea Urea - na něj se půjdu podívat :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  21. Tak to je mega hustá sbírka! Já mám s bídou tak 2 balzámky :D Asi s tím budu muset něco udělat :D
    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář ♥