pondělí 17. srpna 2015

Ovesná kaše s jablky a skořicí

Zdravím všechny!
Snídaně je základ dne a pod tento výrok bych se klidně podepsala. Na základce jsem nesnídala, na střední maximálně jogurt ve stoje pří ranní nestíhačce. V době vysokoškolského studia se ale ráno naskytlo víc času (uzpůsobit si rozvrh na pozdější vstávání do školy je prostě fajn), a tak jsem začala snídat poctivěji a vydatněji.
Absolutně jsem si zamilovala ovesné kaše. Ale ne ty kupované, ve kterých je spousta různých dochucovadel a éček a podobných srand. Dělám si svojí, domácí ovesnou kaší, ve které přesně vím, co je :)
A dnes se s Vámi chci podělit o to, jak já ovesnou kaši připravuji. Dneska si ji dáme s jablky a skořicí, příště se můžete těšit na jiné variace.


Na moji ovesnou kaši potřebujete:
ovesné vločky - kupuji jemně mleté, kaše je pak lepší než z celých vloček
mléko
jablka
skořici
Obvykle si dávám půl až třičtvrtě hrnku vloček, stejné množství mléka. To dám vařit, během toho si nakrájím jablko, část přídám přímo do kaše, část nechám na zdobení. Skořici přidávám jak do kaše, tak navrch na zdobení. Kaši já osobně nedoslazuji, odvykla jsem si sladit, ale můžete dosladit medem nebo stévií, abychom zachovali zdravou variantu :)

Vařím do zhoustnutí, to určitě poznáte, ale obvykle to není víc než čtvrt hodiny. A voila! Na světě je Vaše vlastní ovesná kaše ze samých dobrých věcí. Máte zdravou a vydatnou snídani, která Vás nasytí. 
Dejte mi vědět, co nejraději snídate vy!

Mějte se krásně a na napsanou :))

10 komentářů:

  1. Ahoj! :)
    Vyzeŕa to pekne a samozrejme aj chutne (inak píšem hlavne preto že sa mi strašne páči tá miska v ktorej to je ^_^ tak som ti ju chcela pochváliť ) páči sa mi keď jedlo aj pekne vyzerá, hneď sa to lepšie papá.
    Inak teraz mi napadlo ... kaźdý kto si robí ovesnú kašlú to varí (ja si ju nerobím tak preto nie som na to odborník) no poćula som že sa to napríklad dá aj tak, že si ju zaleješ vodou a dáš to do mikrovlnky na neviem koľko minút...ja len že či si to neskúšala :) či je v tom nejaký rozdiel alebo nie :)..to mi len tak teraz napadlo :)
    http://renkaartandlife.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuji za první komentář :) Miska se mi taky moc líbí, je taková jarní/letní :) A souhlasím, že jídlo lépe chutná, když dobře vypadá :)
      Co se týče tvého dotazu. Ovesná kaše se dá určitě vařit i s vodou místo mléka, jen to mléko tomu dodá lepší chuť podle mého názoru :) A ohledně mikrovlnky, také se to dá, ale v mikrovlnce se to spíše jenom ohřeje a kaše nezhoustne tak, jak já to mám ráda :)
      Ale je to určitě jedna z možností, která je vhodná určitě pokud je ráno méně času :)

      Vymazat
  2. Ovsenú kašu mám tiež veľmi rada :) Len ja ju jem o dosť nezdravšie- posypanú Grankom :D ale musím skúsiť aj so škoricou a jablkom, znie to ako neskutočne chutná kombinácia :3 a vďaka za tip na ochutenie medom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z toho si nic nedělej, taky jí občas posypu Grankem nebo přidám Nutellu :D Je to moc dobrá kombinace, určitě vyzkoušej :)

      Vymazat
  3. Ahoj Ili :) to já snídám odjakživa :D prostě bez snídaně bych nemohla fungovat. Poslední 2 roky taky nesnídám nic jiného než vločky s jogurtem a mlékem + ovocem a často taky arašídovým máslíčkem ♥ k tomu zelený čaj a výborná snídaně je na stole

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborná kombinace Veru :) Na arašídové máslo už se taky chystám hodně dlouho, už si ho musím koupit a zelený čaj taky miluju :)

      Vymazat
  4. ta vyzera vyborne ešte somn taku žiadnu neskúšala lebo som nevedela ako na to no teraz už viem dakujem ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jednoduché, přidat můžeš cokoliv, co máš ráda :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář ♥