neděle 6. září 2015

Paris, France | Part 4

Krásnou neděli Vám přeji :)
Tak jste se dočkali :) Naše společné putování Paříží končí a někteří z Vás už se nemohli dočkat, až se konečně podíváme na symbol Paříže - Eiffelovu věž. Tak si na ní pojďte dnes se mnou vyšlápnout a rozhlídnou se z výšky po tomto krásném francouzském městě. A přidáme si k tomu ještě i krásnou čtvrť Montmartre :)



Když se řekne Paříž, tak asi většinu z Vás ihned napadne Eiffelova věž. Je to prostě symbol tohoto města a na to, že je to jenom "kovová rozhledna", tak má určité kouzlo a dodává tomuto městu tu pravou romantiku :)


Eiffelovu věž jsme navštívili až poslední den našeho putování po Paříži. Upřímně, když jsme ty předešlé dny chodili po ostatních památkách, tak mi ta věž, kterou jsem viděla z dálky, nepřipadala nic extra a říkala jsem si, co na ní každý má, proč jí chce každý vidět. Ale jakmile jsme se dostali tak blízko k ní a mohla jsem si vlastníma nohama vyšlápnout dvě patra, tak mě to naprosto odzbrojilo a jen jsem se smála od ucha k uchu :)



Jak už jsem zmínila, zvolila jsem variantu vyjít si do druhého patra Eiffelovky pěšky. Ten den ani na vrcholek nepouštěli, protože byl moc velký vítr, ale pokud chcete až do špičky Eiffelovky, jde to jenom výtahem. Já jsem si řekla, že si ten zážitek znásobím ještě vyšlapáním schodů. Do prvního patra to bylo 328 schodů, do druhého 669. Ale ten pocit byl k nezaplacení.




Rozhodla jsem se, že Vás nebudu zahlcovat informacemi, proč byla Eiffelovka postavena, jak je vysoká a podobně, to si může každý dohledat. Pojďte si tedy se mnou už jen užít ten nádherný výhled na celou Paříž. Eiffelovka je vážně něco úžasného a ta euforie a adrenalin, který jsem v sobě měla, to bylo něco neskutečného. Jsem vážně šťastná, že jsem se tam mohla podívat :)





A ještě Vás na skok vezmu do čtvrti Montmartre, kterou určitě doporučuju také navštívit. A taky doporučuju film Amélie z Montmartru, nemusí sednout všem, ale je to takový roztomilý příběh, který má zároveň spoustu detailů, takže já jsem se na film koukala už asi milionkrát, abych všechny ty detaily pochytala a vše si pospojovala :)


Čtvrť je charakteristická především bazilikou Sacré - Coeur, která je dokonale fotogenická. Opravdu, tuhle baziliku snad nemůžete vyfotit špatně :) A je od ní nádherný výhled na celou Paříž, podobně jako z Eiffelovky.


Najdete zde také slavný Moulin Rouge, v ulicích spoustu sexshopů a erotických prodejen a podobně :) A také sochu "Muž, který prochází zdí", která souvisí s novelou Marcela Aymé. Ta pojednává o tom, jak prostý úředníček získává schopnost procházet zdí a chodí takto za nějakou milenkou v noci, ale jednou v té zdi uvízne :)



A to je ode mne vše! Pokud máte možnost, Paříž určitě navštivte, je to nádherné místo plné nádherných míst a já doufám, že se tam jednoho dne vrátím a snad i na delší dobu než pár dnů. To město má kouzlo, má atmosféru, je dokonalé a neustále žiju ze vzpomínek, protože jsem byla jednoduše nadšená :)

Mějte se krásně a brzy se potkáme zase na nějakém jiném místě :)

44 komentářů:

  1. Krásne fotky ! :) Ja by som sa takisto chcela ísť niekedy pozrieť do Paríža :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou nádherné fotky!! Výlet sis musela určitě moc užít :) To jsem ráda :)

    www.maredifragole.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásné fotky! určitě to musel být super trip! já jsem v Paříži nějakou dobu žila a moc se mi líbil ten život tam a celkově architektura atd. Jen je tam poměrně dost nebezpečno. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky! V Paříži jsem také byla a moc se mi tam líbilo, klidně bych jela zase :) The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  5. Waaaaau <3 v Paríži a ani vo Francúzsku som ešte nikdy nebola, no vyzerá to nádherne. Krásne fotky, moc sa ti podarili :)

    Blog by Katy :-* ala Čo je dobré to musím mať každý deň nový príspevok :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě ta velikost Eiffelovky naprosto odzbrojila, vyjeli jsme až do třetího patra a je to zážitek na celý život <3 Mám taky spoustu fotek u sebe na blogu, byli jsme tam s přítelem dva roky zpátky.

    Zapoj se do soutěže o poukaz na 1000 Kč na www.kabea.cz!

    OdpovědětVymazat
  7. To jsou nádherný fotky :)))) hned bych tam jela znovu!:)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  8. Máš krásné fotky!! :) Paříž je skvělá.

    OdpovědětVymazat
  9. Máš krásné fotky!! :) Paříž je skvělá.

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné fotky!!! :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherné fotky , muselo to být úžasné :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  12. i love this :) you have such a wonderful blog! and you can check out my giveaway if you're interested!

    mfashionfreak♥blog
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  13. Socha toho muže mě zaujala asi nejvíc :D Tu novelu si musím přečíst! :D Jinak já jsem na Eiffelovce nikdy nebyla, ale rozhodně tam někdy chci! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem to měla v plánu, ještě jsem se k tomu nějak nedostala :D

      Vymazat
  14. Waaaaw perfektné fotky !!! Fuh a klobúk dole že si toľko schodov vyšla :) ja by som už asi pri 100 vypľula dušu :D :D perfektné! Inak až teraz pozerám že tá veža je teda riadne veľká ..nikdy som si to tak neuvedomila keď som ju niekde na obrázku videla :)

    http://renkaartandlife.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem byla tak natěšená, že jsem to vyběhla jak nic :D :)

      Vymazat
  15. V Paříži jsem byla před skoro šesti lety a ráda bych se tam zase podívala :) Závidím !

    LENNY MALI i DANMARK

    OdpovědětVymazat
  16. great post :) kisses!

    http://www.itsmetijana.blogspot.rs/

    OdpovědětVymazat
  17. Krásne fotky, milujem Paríž ... nenadarmo sa hovorí, že Paríž je vždy dobrý nápad !!! Michaela
    www.imperfect-woman.com

    OdpovědětVymazat
  18. Ja chcem tak navštíviť Paríž! ♥ Krásne fotky.
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář ♥