pondělí 21. září 2015

Vienna, Austria | Part 2

Ahoj dámy, ahoj pánové :)
Původně jsem Vás chtěla vzít na další putování Vídní už v neděli, ale bohužel se mi sešlo tolik práce, tolik aktivit a podobně, že jsem to prostě nestihla dát dokupy :) Tak snad Vám nebude vadit, že se do Vídně podíváme až dnes :)


Minule jsme navštívili Schönbrunn a jeho přilehlé zahrady a taky jednu kavárničku. Co rozhodně dále stojí za zmínku ve Vídni je Katedrála svatého Štěpána. Je to jedna z nejvýznamnějších rakouských gotických památek a také symbol Vídně. Katedrála je nádherně zdobená a největší pozornost upoutá věž, která má téměř 137 metrů. (Na horním obrázku vpravo)


Jelikož jsme byli ve Vídni v říjnu, konkrétně 26., kdy je tam nějaký státní svátek, byl otevřený Parlament, kam se mohla veřejnost podívat. My jsme tam nešli, protože jsme tam byli pouze na jeden den a ta fronta do Parlamentu byla neskutečná :) Ale určitě to může být fajn zážitek, každopádně to bychom museli mít mnohem víc času a trpělivosti.
Ale rozhodně stojí za to se podívat na tuto budovu i z venku, protože je moc pěkná a opět na vás dýchne trocha historie.



Kouskem oka jsme zahlédli také Vídeňskou státní operu, kde se každý rok odehrává Ples v opeře. Je zaměřena na uvádění klasických děl.


Dnešní putování zakončíme Vojenským historickým muzeem Arsenal. Nachází se zde například exponáty z 30-ti leté války, expozice, které se zabývají Napoleonskými válkami a podobně. Místo zajímavé spíše pro mužskou část pokolení, ale bylo zajímavé se tam podívat :)


Dnešní výlet do Vídně končí, ale vy se můžete těšit ještě na jednu - poslední část výletu do Vídně,

Navštívili jste některé z těchto míst?
Mějte se krásně a brzy na napsanou :))

21 komentářů:

  1. My sme boli vo Viedni akurát v sobotu a išli sme práve do parlamentu. Je to tam ozaj krásne a stálo to za to :) vojenské múzeum som zatiaľ videla len zvonka, ale aj to je ozaj zážitok :) znova super článok, teším sa na ďalší.

    OdpovědětVymazat
  2. Jéééé, to je krása!!! Chci tam taky :))

    OdpovědětVymazat
  3. Tie fotky sú hezké, ale vadí mi to písmo na nich, možno by si ho mala skúsiť dávať nenápadnejšie :))

    Bari Bircak

    OdpovědětVymazat
  4. chystam sa tam už konečne začiatkom oktobra tak dufam že to vinde pekne zaberi velmi:))

    OdpovědětVymazat
  5. Vo VIedni som bola len raz, no je nádherná :) Fotky sú tiež krásne :)

    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem ve Vídni nikdy nebyla, ale ráda bych se tam podívala. Fotky jsou moc hezké a těším se na pokračování. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  7. Jůů, krásné fotky! :) Já ve Vídni byla už dvakrát - jednou stejně jako ty na poznávačka na jeden den a podruhý na vánočních trzích :). Ale určitě bych se tam chtěla ještě podívat, přeci jenom jsme Vídeň pokaždé jen proběhli, tak by bylo fajn projít si ji v klidu :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  8. Vídeň je úžasná, alespoň já ji mám moc ráda a těším se, že tam letos v zimě zase vyrazím :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář ♥