čtvrtek 18. února 2016

Tři nápady na novou ložnici - myloview.cz


Únor se přehoupl do druhé poloviny, a to je právě ta nejlepší doba, abychom se pomalu začaly probouzet ze zimního spánku a abychom se pustily do nových zajímavých projektů. Nejenže nám to usnadní rozhýbání se – fyzické i psychické – před jarem, ale také nám to pomůže odehnat sezónní depresi! Jenže co dělat, když jsou dny stále ještě tak nepříjemně krátké a nejradši bychom je celé strávily v posteli, aby nám z deky vykukovala jen hlava, jedna ruka s horkým čajem a druhá se zajímavou knížkou? Je to snadné: potřebujeme provést změny přímo v místě, ve kterém tak jako tak chceme trávit spoustu času – tedy v ložnici! Tady je několik nápadů na vytvoření – s vynaložením nevelkých sil a prostředků – tří naprosto rozdílných a neopakovatelných stylizací s využitím fototapet a nálepek.



Způsob č. 1: Pro aktivní
Jak si vylepšit ložnici, ve které bude radost se ráno probouzet, abychom si s chutí zašly zaběhat nebo si zacvičily jógu? Nejdůležitější, samozřejmě, bude strategicky rozmístit pomůcky k cvičení: bez ohledu na to, zda je to karimatka a kostky na jógu, činky a závaží nebo oblečení na běhaní. Je mnohem snazší myslet na trénink, když nás na něj upozorňuje každý pohled po místnosti! Jestli plánujete začít cvičit doma, ale nemáte dostatek prostoru, můžete vyzkoušet přestavět nábytek, abyste získaly místo navíc. Abyste si zajistily speciální motivaci, určitě zařaďte nějaké inspirující nebo sportovní prvky: může to být nálepka na zeď s nápisem, který Vám dodá chuť do těžší práce – například What's stopping you? nebo Champions train, losers complain. Takovou nálepku můžete nalepit stejně dobře i na nábytek, pokud nemáte vhodné místo na stěně. Jestli na nejbližší období neplánujete vymalovat, myslete na to, aby se nálepka hodila k barvě zdi!



Způsob č. 2: Pro romantické duše
I v případě, že zbylé místnosti našeho bytu či domu dekorujeme moderně nebo přímo minimalisticky, v ložnici máme často rády trochu romantičtější a pohodovější atmosféru. Ale jak ji získat? Abychom dosáhly rychlého, snadného a zároveň spektakulárního efektu, pomůže nám fototapeta s výrazným vzorem: s velikými růžemi nebo jinými květinami, s jemným krajkovým motivem nebo dokonce se srdíčky. Nejlepší je fototapetou se silným vzorem pokrýt jen jednu stěnu nebo i pouze její fragment: v ložnici se k tomu nejlépe hodí stěna, pod kterou stojí postel. K tomu přidáme pár dekoračních polštářků v barvě hodící se k fototapetě, svíčky (v ložnici je lepší se vyvarovat těch s dodanou vůní), možná kytici svěžích květin – a, samozřejmě, fotografie milovaného člověka v ozdobných rámečcích!


Způsob č. 3: Pro uměleckou duši
Bez ohledu na to, jakou prací se denně živíme, každá z nás má v sobě část umělkyně. Proč tuto část nenechat procitnout při výzdobě ložnice? Přeci jenom je právě ona místem, ve kterém si můžeme dovolit trošku toho dekoračního šílenství – konec konců je jenom naše. Jestliže sbíráte nějaké zajímavé předměty, ložnice je vhodným místem pro vystavení některých oblíbených prvků téhle sbírky. Můžete dát průchod své kreativitě i renovováním okoukaného nebo dokonce lehce poničeného nábytku: poškrábané, po okrajích odřené dveře skříně nebo deska pracovního stolu získají nový vzhled, když na ně přilepíte velkou nálepku se zajímavým vzorem (v případě nábytku se dvířky, například právě skříně, dosáhnete zajímavého efektu polepením nálepkou pouze jednoho křídla dvířek). Jestli máte rády obrazy nebo fotografie, vytvořte z nich minigalerii tak, že je pověsíte ve skupinkách (klidně deset-dvacet nebo dokonce i několik desítek, když jsou to drobné fotky) na jednu ze stěn. Zvlášť zajímavého, vrstevnatého efektu dosáhnete, když takovou minigalerii zavěsíte na stěně pokryté vzorovanou fototapetou.



Pokud Vás toto dekorování interiéru zaujalo, mrkněte na stránky Myloview, kde najdete nepřeberné množství tapet, nálepek, obrazů, plakátů, a to s různou tématikou, ze které si určitě vybere každý :)
Já už mám také vybráno a mně osobně se takovéto interiéry moc líbí, kde je jedna stěna dekorována velkou tapetou :)

 A jak máte dekorovaný váš byt/dům? Dávate přednost čistému, minimalistickému interiéru nebo dekorujete obrazy, tapetami, fotografiemi?
Mějte se krásně a brzy na napsanou :)) 


* Článek vznikl na základě spolupráce s myloview.cz

24 komentářů:

  1. tak do trojky jsem se úplně zamilovala, ještě, kdyby byla ve fialový nebo růžový, ách :))
    www.plesatazpevacka.cz ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé ty tapety jsou vážně úžasné, strávila jsem u těcht stránek asi dvě hodiny prohlížením :D

      Vymazat
  2. Toto všechno je krásné, bohužel já si velkou tapetu nemohu až tak dovolit. Mám ložnici která má klendby a tak nevím jestli by to byl dobrý nápad ( hold starý dům po Němcích :-) ). Zato se snažím pokoj vyzdobit různou tématikou obrazů a jiných dekorací.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu :) Tak zas ty klenby jsou takovým oživením a zajímavostí :)

      Vymazat
  3. Tá s modrými bicyklami je najviac krásna! :) Tie "starodávne" prvky sú tam najkrajšie, úplne som sa zaľúbila :)

    OdpovědětVymazat
  4. My máme doma teda tapety, ale nejsou nějaké ukřičené a to si myslím, že je super:) Pěkný článek:)

    sweetcitruslemonade

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, musí to sedět do celkového interiéru :)

      Vymazat
  5. Kráásne izby. Ja osobne milujem čítať alebo prezerať si články o zariaďovaní.
    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je úžasné. Tá posledná je najkrajšia a vedela by som si ju predstaviť aj u seba :)

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
  7. Všechno je to krásné, ale ta ložnice s kamny je úplně nejlepší!! :)
    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ta třetí ložnice je naprosto dokonalaá!!!♥
    LadyCaterpillar

    OdpovědětVymazat
  9. Sú to celkom extravagantné a originálne nápady :) Ale vyzerajú fakt skvelo! Kika - Blog for smile

    OdpovědětVymazat
  10. Jezus, tak ty ložnice jsou božské ♥
    Do té poslední bych sice nešla, protože bych v ni "umrzla" :D ae jinak super nápady:)

    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si říkala, že to působí tak chladně :D Ale v létě to může fungovat jako osvěžení :D

      Vymazat
  11. Krásné nápady, ta s koly se mi líbí nejvíce!

    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovědětVymazat
  12. Ty puntíky v první ložnici ! To je strašně roztomilé, hned bych si tam ustlala ! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář ♥